EVERYDANCE TÁNCSTÚDIÓ

 

 

  Táncegyesületünk 2009-ben kezdte meg működését. Szeretnénk a táncok szerelmeseinek minél több lehetőséget adni, hogy megismerkedjenek a táncok széles skálájával, és ezt tükrözi a névválasztásunk is. A Társastánc tanfolyamokon és Versenytánc képzésen kívül West Coast Swing, Salsa, Bachata, Kizomba, Argentín Tangó és egyéb intenzív kurzusainkra is várunk mindenkit. A rugalmasabb tanfolyamstruktúránk lehetőséget ad a tanfolyamok és a táncstílusok közötti kedvezményesebb átjárásra.

 

 

Szaka Krisztina

az egyesület vezetője

 

 

   "Ha táncolsz, élsz…ha élsz, táncolsz.”

 

   Matematikával szerettem volna foglalkozni, mert logikát és harmóniát találtam benne.

De hiányzott belőle a mozdulat, a zene és főként az emberek. A táncban mindezt együtt találtam meg.

 

   Szeretném, ha mások is olyan szép élményeket szereznének a tánc által, mint amilyeneket én élhettem és élhetek át akár szórakozásként, akár sportolóként.

 

   A hétköznapi életben a tánc a test öröme, művészi szinten pedig a test költészete.

 

 

Táncos és tánctanári múltam:

 

   Születésem óta vonzott a tánc világa. Amikor beiratkoztam az első tánctanfolyamomra, máris tudtam, hogy megtaláltam azt a dolgot, amit szívvel-lélekkel egész életemben folytatni fogok. Nemsokára már a versenyzők között találtam magam, és hosszú évek alatt sok-sok rendkívüli élménnyel gazdagodtam. Az edzések, a versenyek, a fellépések és a rengeteg táncos buli mindig örömet okoztak, kitartásomat és türelmemet pedig erősítették.

 

   Mindig szerettem segíteni és tanítani, ezért egy idő után én is elkezdtem átadni tudásomat másoknak a táncban is. Később a Goldance TSE megalapítása után rengeteg tánciskolás csoportot tanítottam, és sok eredményes versenyzőt sikerült felnevelnem. A tanítás mellett pedig táncos bulikat, táncversenyeket és tánctáborokat szerveztem nagy lelkesedéssel és szép sikerrel. Az Everydance Táncstúdióban ezt a lendületet és rengeteg tapasztalatot viszem tovább.

 

   Mindenki másért kezd el táncolni. Akár a zene és mozgás öröme miatt, akár az ismerkedési lehetőségért, vagy egy kis magabiztosságért, esetleg hogy majd a bulikon és a táncversenyeken megcsillogtathassa tudását. Minderre lehetőséget ad a tánc, és jó érzés részt venni abban, hogy mindenki elérje benne a célját.

 

 

Kedvenc eredményeim:

 

   D Budapest Bajnokság, Standard táncok I. hely, Latin táncok II. hely

   D Országos Bajnokság, Standard táncok III. hely

   C Budapest Bajnokság, Standard táncok I. hely

   C Országos Bajnokság, Standard táncok II. hely

   C Zánkai Táncfesztivál, Standard táncok I. hely, Latin táncok III. hely

   Bécs Területi Bajnokság, A osztály Standard I. hely (2006.)

   A osztályos Budapest Bajnokság, Standard táncok I. hely (2007.)

 

 

Fellépések:

 

   Operabál, Jogász Bál, Mérnök Bál, Alapítványi Bálok, Szilveszter az Operában, Szuperbuli és egyéb televíziós felvételek, sportrendezvények, vállalati rendezvények

 

 

Tanáraim:

 

   Standard és Latin-amerikai táncok: Jánosi László, Késmárki Kálmán, Keleti Andrea, Parragh József, Fisher Mariann, Inotai Csaba, Sándor Judit, Sándor Zoltán, Roberto Regnoli, Tania Berto, Alberto Pregnolato, Fabio Selmi, Mirco Gozzoli, Jaroslav Kucera, Törökgyörgy Melinda, Maurizio Vescovo

   Modern jazz: Bakó Gábor, Fodor Zoltán, Lakatos János

 

 

Főbb műfajok, amiket tanítok:

 

   Társastáncok, Versenytáncok (Standard és Latin-amerikai táncok),

West Coast Swing és Kubai Salsa

 

 

Glotz Mária

Argentín Tangó tanár

 

 

   Szerencsésnek mondhatom magam, mert viszonylag kisgyermekként ismerkedtem meg a zenével, s a színpaddal. 10 évesen az Operaház gyerekkórusában énekelhettem, s így gyakran élvezhettem a színpad édes forgatagát. Csakhamar igazi szerelem lett, bár nem voltam annyira tehetséges, hogy tovább folytassam. Ezután jött a tánc. Elmentem egy tánciskolába, s ott a tánctanárnő (Benkő Zsófia) felfigyelt rám, s elhívott a klubjába versenyszerűen táncolni. És én lelkesen mentem. Első partnerem Bóbis László volt. Közös munkánkra szívesen gondolok vissza.

   Sok-sok év kihagyás után, - nem éppen legjobb lelkiállapotomban-, barátnőm elcipelt egy színházi előadásra, Eszenyi Enikő: A combok csókja című darabjára. Áramütésként ért. Ekkor villant át rajtam, hogy mi az, ami hiányzik az életemből. A rég elfelejtett tánc.

   El is határoztam: meg kell tanulnom ezt a táncot! Akkor még nem gondoltam, hogy Enikővel egy színpadon dolgozhatok, sőt még taníthatom is egyszer. Kitartó, lelkes munkám hamar meghozta gyümölcsét. Budai László asszisztenseként, majd partnereként dolgoztam, dolgozom. Bár ez csak egy terápiának hobbiból indult, ma már el sem tudnám képzelni az életem tangó és tanítás nélkül.

   A színpad és a tánc egy szédült mámor…, mintha a lelkem áradna ki a pórusaimon át, mert mikor táncolok, több vagyok, mint az, amit látsz.

   Ez is egy szerep, csak sokkal elemibb, ösztönösebb, természetesebb. Sokat gondolkoztam, vajon mi a szerepjáték: az, amit a színpadon élek át, vagy amit az életben a társadalmi elvárások nyomása alatt cselekszem? Nem tudom, de úgy érezem, ha ezt az egészet beleöntöm a táncba, s ha csak egy ember van, aki megérti, mik vagyunk, akkor megérte.

   14 évesen fedeztem fel a táncot, de igazán rájönni, hogy mi is az a tánc, csak néhány éve tudom. A táncban nem a láb a legfontosabb. A mozdulatnak belülről kell jönnie. És nem is kell hivatásos táncosnak lenni, hogy szépen táncoljunk.
  

Célom:

 
A tánc, a természetes és szabad mozgás örömének megszerettetése, megismertetése és népszerűsítése minél nagyobb rétegben.

Szakmai tapasztalat:


1982-1987 Társastánc tanulmányok
2001 - Argentin tangó Táncszínház tagja
2001- Pilates, modern tánc, Graham, Limón, Klasszikus balett alapok
2002. Nemzetközi versenyen döntős helyezés argentin tangó kategóriában
2008. Vendégszereplések: Szentpétervár, Vladivostok, Tomsk, Tokió, Busan
2008. VB. Korea döntős helyezés stage tangó kategóriában
2008. VB. Tokió, III. helyezés szalon-tangó kategóriában

Mestereim:

Benkő Zsófia, Budai László, Nagy Grácia, Miriam Friedrich, Bakó Gábor, László Mónika, Gálik Éva, Lemesánszky Mónika, Guillermo Merlo & Fernanda Ghi, Fabian Salas, Chino Frumboli, Rodolfo ’El Chino’ Auerrodi & Miho, Thierry & Veronique, Sebastian Arce & Mariana Montes, Ismael Ludman

Színházi Produkciók:

2001. Dona Lucretia háza / Nemzeti Táncszínház
2002. Évszakok Buenos Airesben / Nemzeti Táncszínház
2005. Tangó Expressz / Nemzeti Táncszínház
2005. Lélekhúrok / Nemzeti Táncszínház
2007. Ízek és színek / Budapesti Fringe Fesztivál
2007. Déli éjszakák / Belvárosi Színház
2007. Táncpaletta / Operaház
2008. Koncert szimfonikus zenekarral / Művészetek Palotája
2008. Rituálé 2008 / Nemzeti Táncszínház
2009. Tangó pillanatok / MŰPA, Nemzeti Táncszínház
2010. Tangó pillanatok/ Nemzeti Színház, Nemzeti Táncszínház
2011. Tangó pillanatok/ Nemzeti Táncszínház

 

Elérhetőségek
Szaka Krisztina

e-mail: info@everydance.hu
telefon: +36 / 30-340-9228
logó
 
Partnereink | Támogatóink