ESKÜVŐI TÁNCTANÍTÁS

 

 

 

 

 

   Ha az esküvőtökön tánccal szeretnétek meglepni a násznépet, akkor ez az egyik legszebb és legmaradandóbb élmény lesz nektek és nekik is. Nemcsak az előadás miatt érdemes megtanulni egy-egy táncot, hanem a felkészülés is izgalmas.

 

   Nyitótáncként és/vagy az éjféli gyertyafénytáncnak angol vagy bécsi keringőt érdemes választani. Emellett pedig előadhattok más táncot is, ami lehet elegáns, szenvedélyes vagy humoros. Annak javasoljuk, aki a keringő mellett még egy kis különlegességgel is meg szeretné örvendeztetni a közönséget.

 

   A felkészülés időigénye min. 4 alkalom tánconként. 1-2 alkalom kell az alapfigurák elsajátításához, és 2-3 alkalom a koreográfiához. Ha nem akartok fix koreográfiát, akkor az alaplépéseket is lehet gyakorolni a tanárral, amivel improvizatív módon már szépen tudtok táncolni.

 

   Az órákba kérés szerint beleférnek még más táncok alaplépései is (pl.mulatós, rocky), hogy az esküvőn játszott zenékre is otthonosan mozogjatok. Ez a vőlegény magabiztosságát nagyban erősíti.

 

   Megszívlelendő tanácsok

 

   Ruhaválasztás: a ruha hossza nagyon fontos, főként a tánc alkalmával. Valamint a teteje is, hogy szabadon tudj mozogni benne, és ne kelljen állandóan igazgatni.

 

   Cipőválasztás: olyan sarkat válassz, amiben tudsz táncolni is (és nem csak szép).

A táncórákra a végén érdemes elhozni.

 

   Fények: a lehetőségek függvényében találjátok ki, de ne legyen túl sötét!

 

   Zene: hozhattok zenét, amire táncolni szeretnétek, de mi is javaslunk nektek. A zene hossza ideálisan 1,5-3 perc, de lehet hosszabb is, ha egy változatos mixet szeretnétek, vagy ha felkéritek a szám alatt a szülőket. Ha az esküvőn cd-ről megy a számotok, akkor legyen nálatok legalább két példány, és előtte próbáljátok ki a hangerősséget, valamint beszéljétek meg előre, hogy ki és mikor indítsa el és fejezze be a lejátszását. Ha zenekar játszik, akkor a tempót mindenképp egyeztessétek (zenekarra hangulatosabb táncolni, de sokkal nehezebb is).

 

   Helyszín: gondoljátok át, hogy mekkora lesz a tánctér, és merre lesz a közönség. Érdemes főpróbát tartani, hogy megszokjátok az új helyszínt, vagy legalább gondolatban letáncolni a koreót az előadás előtt.

 

   Egyéb: ha van időtök, akkor menjetek el tánctanfolyamra is, mert ez egyébként is egy jó közös program.

 

 

   Kérdéseitekkel és helyszín / időpont-egyeztetéshez hívjatok bátran:

 

Szaka Krisztina

Budapest XI. ker, VI. ker. 

+36303409228

 

   További tanáraink


Ceglédi Eszter

Budapest

+36305111177

 

Haraszti Zsuzsanna

Budapest

+36304744315

 

Lucsánszky Ágnes

Budapest

+36305722394

 

Szabó Renáta

Budapest

+06307344449

 

Tivadar Réka

Budapest

+36304768102

 

Török Kata

Érd, Budapest

+36306167612

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek
Szaka Krisztina

e-mail: info@everydance.hu
telefon: +36 / 30-340-9228
logó
 
Partnereink | Támogatóink