TÁRSASTÁNC ÉS WEST COAST SWING

TANFOLYAMOK SZINTJEI

 

 

A Társastánc és West Coast Swing tanfolyamok különféle szintjei három-öt hónapos tanfolyamokat jelentenek, és többnyire egymásra épülnek.

 

Az adott csoport heti egyszeri alkalommal találkozik, de ha valakinek több gyakorláshoz van kedve, vagy az időbeosztása változó, akkor át lehet járni a különböző napokon tartott azonos szintű csoportok között plusz költség nélkül.

 

Ha valaki már korábban táncolt bármilyen műfajt, vagy csak gyorsabban haladna a csoportnál, akkor lehetőség van szintet vagy szinteket is átugrani. Illetve akár több szintre is be lehet járni, ha ezt a csoport létszáma engedi.

 

Ha páratlanul jössz, akkor sem kell aggódnod, mert sokan átjárnak segíteni, és ezzel többnyire sikerül a nemek ideális arányát fenntartani. A párcserékkel (ami nem kötelező) pedig mindenki könnyebben megtanulja a vezetést és a követést is.

 

A kurzusokat a karácsonyi és nyári táncbemutatók zárják le, ahol minden stílusú és szintű csoport bemutatja tánctudását, és utána közös bulit tartunk. Ezen természetesen nem kötelező a részvétel, de érdemes eljönni.

 

 

West Coast Swing tanfolyamok

 

 

Kezdő west coast swing szint

 

A kezdő csoportban megtanítjuk a west coast swing alapfiguráit, és gyakoroljuk az improvizációt, azaz az alapfigurák szabad kötését.

Azokat várjuk ide, akik még nem tanultak west coast swinget, vagy fel szeretnék eleveníteni tudásukat.

 

Középhaladó-haladó west coast swing szint

 

A haladó csoportokban már bonyolultabb figurákat és díszítéseket tanítunk.

Ez a csoport azoknak javasolt, akik legalább egy fél évet már művelték ezt a műfajt.

 

Hobbi west coast swing szint

 

Ezen a szinten a technikai és figurális ismereteket is tovább bővítjük.

Azoknak javasoljuk, akik már legalább 1,5-2 évet tanultak west coast swingelni.

 

 

Társastánc tanfolyamok

 

 

Kezdő társastánc

 

Az alapfiguráin keresztül ismerkedhetsz meg a különféle táncokkal. Egyszerű, gyorsan elsajátítható és könnyen vezethető figurákat tanítunk.

Tanított táncok:

cha-cha-cha, bachata, mambó, rocky, rumba, tangó, angol és bécsi keringő

 

Középhaladó társastánc

 

Azoknak javasoljuk, akik már tisztában vannak a táncok alaplépéseivel.

Ezen a szinten újabb figurákat ismerhetsz meg, és gyakoroljuk az improvizációt is.

Tanított táncok:

cha-cha-cha, bachata, mambó, rocky, rumba, tangó, angol és bécsi keringő

 

Haladó I. társastánc

 

Azoknak ajánljuk, akik már legalább féléves múlttal rendelkeznek a társastáncok terén. Itt újabb táncokkal bővítjük a repertoárt, és a már ismert táncokhoz tanítunk haladóbb figurákat.

Tanított táncok:

cha-cha-cha, bachata, mambó, rocky, rumba

angol és bécsi keringő, tangó

 

Haladó II-III. társastánc

 

A tánciskola utolsó szintjein belül bonyolultabb, de élvezetes figurákat tanítunk, hangsúlyt fektetve az improvizációra. Ezen a ponton eldönthetik a táncosok, hogy hobbiként folytatják-e a táncot, vagy versenyzőként próbálják ki magukat.

Tanított táncok:

cha-cha-cha, bachata, mambó, rocky, szamba, rumba, jive

angol keringő, tangó, bécsi keringő, quickstep

 

 

A tánciskolai szinteken és hobbi csoportok keretein belül még egyéb táncokkal is megismerkedhet a csoport, érdeklődésétől függően (country, polka, charleston)

 

 

Hobbi csoportok

 

A tánciskolás tanfolyamaink elvégzése után lehetőség van azoknak is rendszeresen tovább képezni magukat, akiknek nem a versenyzés a céljuk, hanem a szórakozás.

 

A hobbi órákon egyrészt bővítjük a figurális tudást, hangsúlyt fektetünk a vezetésre és követésre, és a csoport igényei szerint azon technikai információkra, amik nem igényelnek napi gyakorlást, mégis nagyban növelik a tánc szépségét. Illetve, hogy minden páros műfajban hasznos tudásra tegyenek szert a táncosok.

 

A hobbi csoportjainkba azokat várjuk, akik már legalább 1-2 éve tanulnak társastáncokat.

 

Aki máshol kezdte, annak mindenképp javasoljuk valamelyik haladó tanfolyamunkat, mert a hobbi csoportjaink a kezdő-középhaladó-haladó szinteken megtanult figurákra és vezetéstechnikára épülnek. 

 

A hobbi II. és hobbi III. csoportjainkba pedig a több 2-4 ill. 4-6 éves társastánc múlttal rendelkező párosok járnak. Ide már csak azok tudnak csatlakozni, akiknek minden táncban nagy vezetési-követési tapasztalatuk van, és ha a tanár is ezt a csoportot javasolja.

 

Van egy hobbi fellépő csoportunk is, akik 8-10 éves táncos múlttal rendelkeznek, és szívesen nyújtanak táncos élményt a közönségnek.

 

Tanított táncok: latin-amerikai, standard, divat- és egyéb páros táncok

 

 

Versenyző csoportok

 

 

Aki azon elhatározásra jut, hogy versenyen is kipróbálná magát, az a tánciskola elvégzése után a versenyző csoportba kerül, ahol minden latin-amerikai (szamba, cha-cha-cha, rumba, paso doble és jive) és standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox és quickstep) táncból megtanul egy versenykoreográfiát és az ahhoz szükséges technikai alapokat is elsajátítja.

 

Az egyesület versenyzőinek lehetősége van a rendszeres, napi gyakorlásra és arra, hogy megkapják azt a technikai tudást, amivel eredményesen szerepelhetnek a versenyeken. Valamint rendezvényeken való fellépési lehetőségeket is kínálunk a tudás megcsillogtatására.

 

Szeretnénk, ha versenyzőink nem csak technikailag fejlődnének, de sok más értékes dolgot is kapnának a tánctól, amire a tánc, mint sport és közösségi élmény meg tud tanítani.

 

 

„Ha elsajátítod a lépéseket, elkezdheted megtölteni lélekkel (Philip Toshio Sudo)”

 

Elérhetőségek
Szaka Krisztina

e-mail: info@everydance.hu
telefon: +36 / 30-340-9228
logó
 
Partnereink | Támogatóink